torsdag, september 17, 2009

Mae Phim


*

*
Mae Phim är en liten fiskeby som ligger på thailändska östkusten, två timmar från Bangkoks flygplats, Suvarnabhumi. Mae Phim är även ett av thailändarnas favoritställe på helgerna. Huvudgatan som löper genom hela byn fylls då med bilar och familjerna njuter av den goda maten, havet och sällskapet…
Den fler kilometer långa stranden med låg vatten och fin utsikt över närliggande öar, är ett paradis för såväl småbarn med spring i benen som för den som vill ligga och sola eller som bara vill gå en strandpromenad i sällskap av MP3 spelaren. Trevliga restauranger ligger längs med stranden, perfekt för en romantisk kvällsmiddag. Det bjuds på olika läckra rätter, allt från fisk, räkor, krabba, hummer och musslor till köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon.


Gott på restaurang Tequila Sunrise

I byn finns det även några små butiker att fynda i eller köpa frukt, grönsaker och lite annat smått och gott. Vill du gå på riktiga shoppingturer rekommenderar jag storstaden Rayong, ca 40 minuter med bil från Mae Phim. Matinköp går bra att göra även närmare i t.ex. Ban Phe eller Klaeng.


Trevligt café till höger, i mitten en liten supermarket
*

*

*

*

*


1 kommentar:

Anonym sa...

Kommer från Halmstad och är på väg till Mae Phim. Vill tacka för en kanon fin sida. Tack!!!
Vi dycker upp 31/3

Related Posts with Thumbnails