onsdag, november 25, 2009

Boende i Mae Phim, vart storhandla?

Dagens Frågor och Svar och lite tillbackablick :).



"Linda sa...
Ska fixa advent/jul i helgen - sonen vill att vi ska ta fram gran och allt =)
Tänkte höra, var i Mae Phim är det ni bor? Är det fristående eller område? Om man ska köpa blöjer och ev välling, får de att köpa i Mae Phim? Storhandlar ni i Mae Phim eller åker ni iväg?
Förlåt att jag frågar så mycket =)
//LInda"
*
I Mae Phim bor nästan alla i en av de inhägnade områdena; det gör vi med.

Den sortens välling vi, eller våra barn är vana vid i Sverige, finns inte här i Thailand. Det finns lite olika märken, men vi har inte testat de. Sedan såg jag att det finns NAN 1 och 2 och 3 ;), men det har vi inte testat heller. Vi tar med oss välling från Sverige. När det gäller köpa blöjor, så finns det, även här, olika märken att välja bland (bl.a. huggies kände jag igen). Vi har köpt Mamy Poko och de är ungefär som Libero eller Pampers, dock dyrare, speciellt jämfört när man köper med kuponger i Sverige.

Om du inte redan gjort det, ta gärna en titt på min checklista inför resan till Thailand, för att få mer kött på benen ;).

Storhandla brukar vi göra på Tesco Lotus, i Rayong; de har nästan allt. I Mae Phim finns det en liten supermarket och några andra småbutiker att fynda i eller köpa t.ex. frukt och grönt, ägg, bröd och lite annat smått och gott. Men man kan även åka och handla närmare Mae Phim, i t.ex. Ban Phe eller Klaeng, också Tesco Lotus men mindre. Är man inne på Laem Tong, stor shoppingcentrum i Rayong, kan man handla lite på Tops .

Hoppas du fick svar på dina frågor.
Ha det så bra!

1 kommentar:

Linda sa...

Tack så mycket för dina svar.

//Linda

Related Posts with Thumbnails